עם התפתחות הבינה המלאכותית, כדאי לשלבה גם בהוראה. אך כיצד עושים זאת נכון? הנה 3 שלבים מומלצים:
1. הקניית היכרות והבנה בסיסית
חשוב שהתלמידים יבינו מהי בדיוק בינה מלאכותית ומהם היתרונות והחסרונות שלה. ניתן לקיים דיון כיתתי ופעילויות המחשה שיסייעו בכך. כולל התייחסות לבעיות שהיא מביאה (חשיבה ביקורתית, טעויות, אתיקה ועוד)
2. התנסות טכנית מעשית
לאחר מכן כדאי לאפשר לתלמידים להתנסות בעצמם עם כלים שונים מבוססי בינה מלאכותית, כמו ChatGPT. כך הם יבינו טוב יותר את הפוטנציאל והמגבלות.
חשוב כאן להדגיש שמשרד החינוך אסר על השימוש בכיתות היסודי בבינה מלאכותית והעבודה צריכה להיות על המשתמש של המורה. מעל גיל 13 אין בעיה להשתמש בכיתה.
בנוסף אפשר טכנית להסביר איך מתמודדים עם קשיי השפה (פניה באנגלית טובה יותר בכלים האלו או לחלופין לבחור את הכלים שטובים יותר בעברית)
3. יישום בפרויקט לימודי
לבסוף, ניתן לתת משימה לימודית שבה התלמידים ישלבו שימוש בבינה מלאכותית לפיתוח מיומנויות כמו חקר, כתיבה, יצירתיות ועוד. חשוב ללוות את התהליך ולעודד חשיבה ביקורתית.
למשל: ניתן לנתח ויז'ואלית דרך מחולל תמונות שיר בספרות או סיפור. לכתוב סיפור ולהמחיז אותו. לקחת תמונות היסטוריות ולהפיח בהן חיים ועוד.
מצרפת מספר שימושים ורעיונות למקצועות השונים בשימוש בבינה מלאכותית.
יישום הדרגתי ונבון של בינה מלאכותית בהוראה יכול להפוך אותה לרלוונטית ומעניינת יותר עבור התלמידים בעידן הטכנולוגי. ולהשתמש במיומנויות גבוהות יותר באוריינטציה דיגיטלית, חקר, יצירתיות ועוד. אז כדאי להכניס AI- בינה מלאכותית לכיתה
Commentaires