לכבוד חג השבועות הכנתי כמה משחקים שיכולים להשתלב במהלך השיעור ולייצר משחוק לשבועות.
אני מאמינה בשילוב משחוק בלמידה בגלל כמה סיבות מרכזיות:
משחוק מהווה כלי חינוכי יעיל לקידום מטרות למידה מגוונות, גיוס התלמידים ללמידה פעילה, יצירת סקרנות ועניין בנושא הנלמד, פתיחה מרתקת והפוגה מלהיבה במהלך השיעור, וסיכום ויישום מעמיקים יותר של החומר הנלמד. גישת המשחוק בלמידה מבוססת על התפיסה החינוכית המודרנית, הרואה בלמידה תהליך פעיל ומעורר עניין שבו התלמידים משתתפים ביצירת הידע.
לקראת שבועות, הכנתי משחק קלפים ייחודי שנוצר באמצעות COPILOT - כלי ליצירת תמונות בבינה מלאכותית. המשחק הוא גרסה מותאמת של ה"מה הייתם מעדיפים" המוכר, כאשר הקלפים עוסקים בנושאים הקשורים לחג השבועות ולעונת הקיץ.
איך משחקים?
מציגים את הקלפים בסבב, וכל אחד אומר מה הוא מעדיף מבין האפשרויות השונות המוצגות בתמונה (ים/בריכה, מתוק/מלוח וכו'). התמונות מציגות נושאים שונים ומזמינות אסוציאציות ופרשנויות מעניינות. המשחק יכול להיות כפעילות היכרות עם תלמידים והן כפעילות הפוגה משעשעת.
מוזמנים ליצור בעצמכם קלפים נוספים ולחלוק אותם איתנו. מצורף פרומפט לדוגמה:
"צור כרטיס מחולק לשני חלקים. בצד אחד יש רק ספר בצד שני יש רק סרט. ללא רקע וללא אלמנטים נוספים. בסגנון מצויר"
משחק זה יכול לשרת מטרות חינוכיות שונות כמו הכרות עם תלמידים חדשים, חגיגת ימי הולדת, שיחות אישיות ופעילות הפוגה בשיעורי כישורי חיים.
קישור למשחק:
קישור לסרטון ההדרכה ליצירת תמונות באמצעות COPILOT: במידה ותרצו להוסיף תמונות למשחק.
פעילות נוספת שניתן לייצר למשחוק לשבועות: סיור וירטואלי במוזיאון דיגיטלי שיצרתי באמצעות התבנית של ג'יניאלי. במוזיאון זה, מוצגות תמונות שמאחוריהן מסתתרים ביטויים או צמדי מילים הכוללים את המילה "חלב" - לכבוד חג השבועות. אך הפעם, הוספתי טוויסט קטן - נעלתי את המוזיאון באמצעות קוד מיוחד שמגביר את רמת האתגר. אפשר לשלב את המוזיאון כמשחק ראש בראש בכיתה(חלוקה לקבוצות) או כחידון במליאה. וכמובן לשלב קודים או צופן לפתיחת המשחק.
אתם מוזמנים לסייר במוזיאון הווירטואלי באמצעות הקישור המצורף:
מצורף סרטון הדרכה על אופן נעילת שקופיות בג'יניאלי. ליצירת הקוד/ צופן לשילוב כמשחוק מאתגר, תוכלו להיעזר בהנחיות הפשוטות שבסרטון ולהפעיל אותו בקלות על המוזיאון שלכם:
Commentaires